İşlem Yapılıyor.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Akademik Bilgi Yönetim Sistemi

Merivan ŞAŞMAZ, Malatya’da doğmuş ve İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya’da tamamlamıştır. 2003 yılında İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’ne başlamış ve 2007 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde araştırma görevlisi olmuştur. Aynı yıl Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik ABD’da yüksek lisans eğitimine başlamış ve 'CuAlMn Ferromanyetik Şekil Hafızalı Alaşım Üretimi, Termal ve Manyetik Özelliklerinin İncelenmesi'  başlıklı tezini 2010 yılında tamamlamıştır. Akabinde Şubat 2010 döneminde F.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik ABD’da doktora eğitimine başlamıştır. Temmuz-Ağustos 2010 döneminde Pierre and Marie Curie Üniversitesi’nde (Paris) ve 2012-2013 yılında YÖK Yurtdışı Bursu ve Basque Center for Materials, Applications & Nanostructures (BC Materials) bursu  ile The Basque Country Üniversitesi (İspanya) Elektrik Elektronik Bölümü’nde çalışmalarda bulunmuştur. 2013 yılında, yeni malzemeler (New Materials) anabilim dalında University of The Basque Country, Bilbao, İspanya' da ikinci Master tezini tamamlamıştır. Paris ve Bilbao' dan sonra Erasmus staff traning kapsamında gittiği University of Balearic Islands, İspanya ve University of Duisburg- Essen, Almanya ' da da deneysel eğitim ve Süper İletken Kuantum Girişim Cihazı (SQUID), Titreşen Örnek Magnetometresi (VSM), Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM), Fourier Dönüşümlü Infrared Spektrofotometre (FTIR), Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC), ark melter, indüksiyon fırını gibi birçok cihaz deneyimleri olmuştur. 2015 Yılında F.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik ABD' nda 'Grafen Katkılı Nanokompozit Malzemelerin Üretimi ve Karakterizasyonu' üzerine  Nanoteknoloji alanında doktorasını tamamlanmıştır. DAAD Alman Akademik Değişim Servisi ve TÜBİTAK kapsamında desteklenen projeleri ile  Eylül 2018-Ocak 2020 tarihleri arasında Fizik Fakültesi, University of Duisburg-Essen, Almanya' da Dr. araştırmacı pozisyonunda çalışmıştır. 

Halen Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Müh. Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Dr. ŞAŞMAZ, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Bilimsel ilgi alanları: Yeni malzemelerin elektronik ve manyetik özellikleri, manyetik ve metamanyetik akıllı alaşımlar, biyouyumlu şekil hafızalı alaşımlar, nanoteknoloji, nanokompozitlerin üretimi ve karakterizasyonu, Li iyon pilleri,kabuk ferromanyetizması


Oluşturulma24 Mart 2016 11:16
Görüntülenme4062