Huriye Gözde Ceylan 1990 yılında Mersin/Erdemli'de doğdu.
2012 yılında Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olarak Gıda Mühendisliği dalında lisans derecesi kazandı. 2013 yılında Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlayarak 2015 yılında "Vakum Fırınlama Tekniği ile Bisküvilerin Akrilamid İçeriğinin Azaltılması" başlıklı tezi ile yüksek lisans derecesi kazandı. 2017 yılında Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında başladığı doktora eğitimini 2022 yılında "B. bifidum BB-12 ve L. rhamnosus GG içeren Yenilebilir Filmlerin Geliştirilmesi ve Kaplama Materyali Olarak Dilimlenmiş Eritme Peynirinde Kullanım Olanaklarının Araştrılması" başlıklı tezi tamamlayarak doktor ünvanı aldı.
2014 yılında Adıyaman Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2025 yılı Şubat ayında aynı birime Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı. 2025 yılı Ocak ayı itibariyle Catholic University of Portugal - Centre for Biotechnology and Fine Chemistry (CBQF) doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Araştırma alanları arasında yenilebilir filmler ve kaplamalar, biyobazlı ve aktif/biyoaktif ambalaj malzemeleri, probiyotik ve postbiyotik içeren yenilebilir filmler/kaplamalar, bitki tohumu müsilajı esaslı yenilebilir filmler/kaplamalar ve fonksiyonel gıdalar yer almaktadır.
Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.